Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Megjelent kiadások

2007.12.20
Color Selection
 
Base A gyártás időtartama : 1993-1995
A Color Selection volt az első egyedi sorozat a nyolcból, amely színesítette a Calibra kínálatát. A gyártás kezdete óta a sportkupé Magmarot (piros), Casablancaweiss (fehér), Novaschwarz (fekete), Astrosilber (ezüst), Baikalblau (kék) és Mistralgrau (szürke) színekben volt rendelhető. Ezt a sort bővítette a Color Selection limitált sorozat a Riojarot (vörös), Karibikblau (kék), Bermudagrün (zöld), Magneticblau (kék), Tech Violet (lila) és a Solargelb (sárga) színekkel. Jellemzőjük volt az alapmodelltől eltérő, általában 6 küllős alufelni (Softline, Septline Design) és az anthracit-fekete szövet mellett az "Inka" vagy "Linse" mintájú belső kárpitozás is.
 
Keke Rosberg Edition
 
Base A gyártás időtartama : 1994-1995
Limitált gyártású sorozat, mely a motorsportban ismert Keke Rosberg nevét viseli. Ennek megfelelően a "Keke Rosberg" Calibrák a sportosság jegyében készültek, melyről a 7x16" méretű, fehér színű BBS alufelnik és az egyedi, 20 mm-rel ültetett sportfutómű gondoskodtak. További jellemzői a bőr kormány szürke belső szegmensekkel, fehér színű kilincsek, Opel Motorsport logo az autó mindkét oldalán valamint a csomagtartón, "Chequers" mintájú szövet kárpit és az egyedi sorszámozás egy Keke Rosberg emblémán a középkonzolon. Ez a kiadás csak Casablancaweiss (fehér) színben volt elérhető.
 
DTM Edition
 
Base A gyártás időtartama : 1995-1996
A Német Túraautó Bajnokságban (DTM) elért sikerek kapcsán került kialakításra a Calibra DTM Edition, mely stílusjegyeiben szinte megegyezik a Keke Rosberg Edition-nal, a következő különbségekkel, kiegészítésekkel : az autó a Casablancaweiss (fehér) szín mellett Solargelb (sárga) és Novaschwarz (fekete) színekben is rendelhető volt, ez utóbbi két szín esetében a 16"-os BBS felnik ezüst színűek voltak. Továbbá a középkonzolon "DTM Edition" embléma található, az egyedi sorszám felett és a szőnyegek DTM logoval vannak ellátva.
 
Young Edition
 
Base A gyártás időtartama : 1995-1997
Ennél a kiadásnál az Opel egyértelmű célt tűzött ki : megtakarítást a vásárlás során úgy, hogy az alapár néhány extrát már tartalmazott. A modell felismerhető az ajtókon található "Young" emblémáról. Ez a kiadás Titaniumsilber (ezüst), Nordkap (), Rio Verdegrün (zöld), Keramikblau (kék) színekben, valamint "Linse" és "Chequers" mintájú szövet kárpittal volt rendelhető.
 
Classic I/Classic II Edition
 
Base A gyártás időtartama : 1995-1997
Néhány hónappal a "Young Edition" után látott világot egy újabb különkiadás, a Classic I. Az alapfelszereltségen túl a Classic Calibrák klímával, beige színű bőrkárpittal, elektromos ablakemelővel és 5 küllős, 6Jx15" méretű Pentaline alufelnikkel voltak felszerelve. A rendelhető színek : Dschungelgrün (zöld), Magmarot (piros), Amarena (bordó) és Novaschwarz (fekete). 1997-ben, a Classic II kiadással a felszereltség kiegészült egy Bose hangrendszerrel és a bőrbelső a beige szín mellett fekete színben is rendelhető volt. A Classic II színválasztéka a Schwarz (fekete), Magmarot (piros) és a Rio Verdegrün (zöld).
 
Cliff Motorsport Edition
 
Base A gyártás időtartama : 1996-1997
A kiadás az Opel 1996-os évi DTM főszponzorának nevét viseli. Az évjáratnak megfelelő alapfelszereltségen felül egy komplett Irmscher csomagot kaptak a Cliff-Calibrák : 20 mm-el ültetett sportfutómű, 7Jx16" méretű BBS alufelni, Irmscher első lökhárító + az autó színére fényezett módosított oldalsó és hátsó díszlécgarnitúra, "Cliff" logok és Motorsport emblémával ellátott szőnyegek. A Cliff Edition színválasztéka az Ocean Balu (kék), Polar (zöld) és Barracuda (kék).
 
Special (Collector) Edition
 
Base A gyártás időtartama : 1996-1997
A Special (Collector) Edition egy kisszériás kiadás volt, mely ültetett sportfutóművel, 7Jx16" méretű Twin-Spoke alufelnivel, Irmscher féklámpás hátsó spoilerrel és "Collector Edition" emblémával volt felszerelve. A beltérben "Linse" vagy "Chequers" mintájú szövetkárpitot találhatunk. A "Diamond" csomagban már fekete vagy beige színű bőrbelső járt ülésfűtéssel és klímaberendezéssel. A Collector Edition színválasztéka a Magneticblau (kék) és a Nordcap (), a "Diamond" csomagban ezen felül a Dschungelgrün (zöld) volt rendelehető.
 
Last Edition
 
Base A gyártás időtartama : 1997
Az Opel Calibra pályafutása végén, 1997 áprilisában jelent meg az utolsó kiadás, "Last Edition" néven. A felszereltséghez tartozott a 16" méretű BBS alufelni és a sportfutómű, de a bőrkárpit és a klímaberendezés is az alapfelszereltséghez tartozott.